Honning er eit reint naturprodukt, heilt uten tilsetjingstoff. Den har ulik smak, farge og konsistens avhengig av kva planter nektaren er henta frå.
Honning inneheld vesentleg vann ( 17-20 % ) og sukker ( 78-80 % ) . Det er da omtrent ein prosent igjen. Denne prosenten er i stand til å skilje tusenvis av ulike honningarter frå kvarandre i smak, farge, konsistens og duft.
I motsetjing til dei fleste andre søtningsstoff inneheld honning små mengder vitaminer, mineraler, aminosyrer og antioksidanter. Man får dermed nokre positive næringsstoffer på kjøpet om man erstatter kvitt sukker med honning i matlagingen.
Honning har mange positive effekter for kroppen men skal ikkje gis til born under 12 måneder fordi den kan innehelde sporar som kan utviklast til botulisme-bakteriar i barns tarm. I tarmen vil desse bakteriane produsere gift som fører til den svært farlege sjukdomen spedbarnsbotulisme.
Barn kan ete honning frå dei fyller 1 år. Då er bakteriefloraen i fordøyelsessystemet utvikla så godt at bakterien blir drept.